POLARITEIT

 

Het principe van de polariteit

Zoals de aarde en de zon noordelijke en zuidelijke polen hebben, zo heeft ons lichaam die ook. Het is zelfs zo dat alles wat op deze planeet rechtop stat, van boven positief en beneden negatief geladen is.

( vandaar ook dat men via de kruin energie binnen laat, en via de voeten weg laat stromen )

 

De bovenkant van het lichaam is positief geladen.

De voeten zijn negatief geladen

De rechterkant is positief geladen

De linker kant is negatief geladen.

 

Door geblokkeerde gebieden ontstaat een onevenwichtigheid in de natuurlijk energie velden van het lichaam. Deze onevenwichtigheid wordt door de polariteitbeoefenaar behandeld, door als volgt een verbinding in stand te brengen.

 

De rechterhand bij de linkerzijde van het lichaam, en : de linkerhand bij de rechterzijde van het lichaam. D.w.z. wanneer je iemand behandelt gaat je rechterhand naar zijn linkerzijde en je linkerhand naar zijn rechterzijde.Wanneer je de verticale middenlijn van het lichaam behandelt, wordt de linkerhand altijd boven in een relatief meer negatief gebied geplaatst. Bij de behandeling van de verticale middenlijn van het lichaam gaat je linkerhand naar boven en je rechterhand naar beneden.

 

Resultaten

 

Bij het geven van polariteit zal je het beste resultaat hebben bij iemand die veel hulp nodig heeft. Iemand die gezond is zal zich zeer ontspannen en vredig voelen, terwijl iemand die ziel is of uit balans is, zich vaak verjongd of vernieuwd zal voelen.

 

Door evenwichtbrengende polariteit energie wordt de levenskracht in een persoon opnieuw opgeladen. Dit brengt de aura om de persoon, dier, plant in evenwicht, en wanneer dit in evenwicht is zullen de zenuwen zich ook ontspannen.

 

Polariteitbehandeling kan zelfs zorgen dat de botten weer terug vallen op hun plaats. Dit heeft te maken met de zenuwen die zich wederom ontspannen en tevens de spieren beheersen. De spieren houden de beenderen bijeen, waarbij dus met totale ontspanning de botten wederom op hun plaats terug vallen.

 

Laat iemand maar eens gaan liggen, en kijk eens naar zijn voeten. Liggen ze gelijk of niet ? In veel gevallen als je een polariteit behandeling geeft zullen de voeten aanmerkelijk meer gelijk liggen.

 

Bij de behandeling kan de persoon in kwestie ook heel erg veranderen, daar deze behandeling heel erg diep inwerkt.

 

Bijv: Meer ontspannen.

        Behoefte aan nachtrust.

        Warmer krijgen

        Kouder krijgen.

       

 

Wat er ook gebeurt, wees ervan overtuigd dat die persoon dat alles op dat moment nodig heeft. De levenskracht wordt slechts daarheen geleid waar deze nodig is om de noodzakelijke veranderingen aan te brengen.

 

Mensen gaan zich er steeds beter door voelen.

 

 

Chronische Zieken

 

Bij chronische ziekten of in ernstige gevallen wordt een serie polariteit behandelingen zeer aangeraden. Verwacht niet gelijk resultaten. Tenslotte heeft het misschien tien, twintig of vijftig jaar geduurd om iemands systeem zo uit balans te krijgen.

 

Daarom zal het vaak nodig zijn om een serie polariteitbehandelingen toe te passen, die samen met een betere houding, oefeningen en andere voeding de nodige veranderingen teweeg kunnen brengen.

 

Drie of vier maal per week kan al wonderen verrichten.

 

Deze wordt naar mate er verbetering optreed rustig afgebouwd.

 

 

Ouderen

 

Bij oudere mensen, dieren, planten werken korte behandelingen het meest effectief en heilzaam. Een enkele sterke behandeling zou een helend reinigingsproces op gang kunnen brengen, dat opeengehoopte vergifting zou kunnen losmaken.

 

Oudere mensen hebben niet meer voldoende levenskracht om dit zelf op te lossen. Het is veel beter om langzaam en geleidelijk te werk te gaan. Naast regelmatige behandelingen, dat wil zeggen drie maal per week, is een reinigend dieet voor ouderen heel belangrijk.

 

 

Kinderen

 

Kinderen vinden het heerlijk om polariteit te geven en ook te ontvangen. We noemen dit als uitleg "liefde geven" en de polariteitcirkel noemen we een "cirkel van liefde". Jongeren voelen onmiddellijk de levenskracht. Zij zijn over het algemeen gevoeliger en veel minder geconditioneerd om de beleving te blokkeren.

 

Polariteit heelt en heeft een sterkte uitwerking op kinderen, omdat zij ervoor open staan om liefde door zich heen te laten stromen.

 

De polariteitcirkel is ideaal voor kinderen. Ze is gemakkelijk te leren en ze geeft kinderen een mogelijkheid om anderen lief te hebben en te helpen op een manier, die geen dreiging bevat.

 

De cirkel is pijnloos en plezierig. Zorg er goed voor dat kinderen na het geven van polariteit hun handen met koud water afspoelen.

 

 

oefening:

 

Wrijf eens goed in je handen. Hou je handen tegen over elkaar, en of laat iemand zijn hand er tussen leggen.

Hier ervaart men de energie die dan ontstaat.

 

 

Hoofdpijn genezen:

 

Spannings hoofdpijnen zijn gemakkelijk te genezen.

 

Wrijf krachtig in je handen en voel je eigen energie. zie oefening.

Let vervolgens heel licht de palm van je rechterhand in de nek van de persoon.

Houd je linkerhand een centimeter van zijn voorhoofd.

Laat hem nu tien maal diep ademhalen, elke uitademing met een zucht uitblazend.

 

Die diepe ademhaling zal het gevoel van levenskracht doen toenemen, die jij in je handen voelt.

Zoniet, laat hem dan de ademhalingen herhalen. Blijf je handen , zolang je een sterkte overdracht van energie voelt, zo houden.

 

Binnen drie of vijf minuten zullen de meeste hoofdpijnen verdwijnen of enorm verlichten.


Blijft de hoofdpijn aanhouden, dan zal een uitgebreidere behandeling nodig zijn.

 

Als je klaar bent, schud dan je handen krachtig, alsof je water van je handen afschudt.

 

Was ze daarna in koud water om de statische energie te verwijden.

 

 

 

Boek : Jouw handen genezen van Richard Gordon.van uitgeverij Ankh-Hermes bv - Deventer.