Inspectie wil vervolging Jomanda na dood MillecamDEN HAAG (ANP) - De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) wil dat justitie het medium Jomanda strafrechtelijk gaat vervolgen. De inspectie vindt dat Jomanda actrice Sylvia Millecam heeft ,,misleid'' door te zeggen dat zij geen borstkanker had. Millecam overleed in augustus 2001 aan die ziekte.

Dat blijkt uit het rapport 'De zorgverlening aan S.M.', dat de IGZ dinsdag heeft gepubliceerd. De inspectie, die volgens een woordvoerster nog deze week bij het Openbaar Ministerie aangifte doet tegen Jomanda, verwijt het vroegere medium uit Tiel vooral dat zij ,,voor dokter is gaan spelen'' en dat ze is blijven ontkennen dat Millecam borstkanker had.

De inspectie typeert de handelwijze van Jomanda als ,,levensgevaarlijk'' en zal onder meer aangifte doen wegens het vermoeden van een geweldsdelict. Millecam was ontvankelijk voor de diagnose van Jomanda, die vanuit een 'goeroe-positie' en in een semi-religieuze sfeer werd uitgesproken als ,,onaantastbaar oordeel'' uit de goddelijke wereld, aldus de IGZ.


De inspectie zal behalve tegen Jomanda ook aangifte doen tegen verscheidene andere alternatieve genezers en artsen die Millecam hebben behandeld. Voor sommigen is een strafrechtelijke toetsing op z'n plaats, voor anderen een tuchtrechtelijke. Volgens de inspectie heeft Millecam tussen september 1999 en augustus 2001 minimaal 28 zorgverleners bezocht.

Jomanda liet via haar woordvoerster weten eventuele juridische stappen met vertrouwen tegemoet te zien. Het medium zelf zwijgt een halfjaar tot 29 maart om boete te doen voor Nederland, aldus de woordvoerster voor het Radio 1 Journaal.

 


Ja of ik hier over een mening heb ?

Ik heb hier zeker een mening over, echter niet of Jomanda of Sylvia, die beide zelf bereid waren om hun eigen keuzens hierin te maken.

Mijn mening gaat en zegt meer het volgende:

 

Toen ik zwaar depresief was heeft mijn moeder een kaartje van Jomanda gekregen.

Ik zal je daarbij zeggen dat ik deze niet kon vast houden, omdat de energie gelijk mijn polsen in sprong.

Ik ben het dus wel eens dat instralen of eigenlijk iets extra energie geven, een vorm van energie geven werkelijk kan.

Echter zal het ook daar baat hebben waar het nodig is en kan zijn, op zijn eigen manier.

Ik zelf maak Healing Feathers, wat veren zijn van vogels die ik versier met ander materiaal uit de natuur. Daarbij laad ik de veer in met de energie voor de persoon die deze nodig heeft.

Het blijkt dat deze veren inderdaad hun werk mogen doen.

Ook met stenen uit de natuur. Deze zijn ook op te laden. Eigenlijk als je concludeer kun je alles opladen, wat vrij logisch is, want een ketting of je bos sleutels bevat ook jouw energie. Dus ook jij kan dingen opladen.

Het is maar net waarvoor je het doet en met wat voor reden je het doet.

Echter het volgende over het zogehete "kwakzalverij "zoals men het alternatieve in de media op dit moment benoemt:

Weet dat iedereen het heft hierbij in eigen handen heeft.

En weet ook dat niets voor niets gebeurd, want ondanks dit alles  van het kwamzalveren en het niet kwakzalveren, zal ook het alternatieve weer een vorm worden wat bespreekbaar zal worden voor in de toekomst en een norm en waarde zal aannemen wat toch belangrijk voor in de toekomst zal zijn en ook wezen.

Samenwerking is waar men op uit gaat, en samenwerking is ook iets wat eraan gaat komen.

Met vallen en opstaan, leren we een hoop, zeer zeker niet alleen van ons zelf, maar ook van onze zogehete leermeesters,

En so it is ..

 

Met liefs, Bianca