HELDERWETEN:

Helderwetendheid, is zeer duidelijk zoals het woord al zegt, iets dat je gewoon weg WEET.
 
Helderwetendheid, hoe ontstaat het in Gods naam, je weet het gewoon al van te voren dat het je tante is die belt.

Yep, is het een kwestie van telephatie ? Jawel.

Telepathie heb je vaak met mensen waarmee je een hechte band hebt, het hoeft dus niet altijd zo te zijn dat je altijd van te voren weet dat je tante belt, dat ligt dus net aan de relatie hoe vast deze is.

Ook kinderen zijn zeer gevoelig voor telepathie.

Als dit geen ontwikkeling krijgt, houdt dit zo rond hun 6de jaargang op, maar ontwikkelt het kind het wel, dan zal het altijd wel aanwezig blijven, en zal het kind dit ook veel meer hebben met mensen omzich heen dan dat wij het zullen hebben die het pas op een later stadium ontwikkelen.


Er zijn echter meerdere manieren waardoor men iets helder kan weten.

Het kan zijn dat je via je dromen dit te horen krijgt, dat bijvoorbeeld een oom op visite komt, of dat je moeder in het ziekenhuis terecht komt, of zelf dat je een verjaardag binnen kort krijgt van iemand waar je totaal niet aangedacht hebt.

Helderwetendheid kan leuke en minder leuke kanten hebben, maar het heeft altijd zijn doel.

Zo wist ik dat er een Oma kwam te overlijden, maar had in gedachten aan andere oma, beide woonde in de zelfde straat, dus het was verwarrend, echter toen het uitkwam vond ik het dus totaal niet prettig om het van te voren te weten, maar nu weet ik dat het is om je erop voor te bereiden, want de dood van mij Opa had mij zeer veel verdriet aangedaan. en zo hoor of weet ik wel eens vaker dat er iemand komt te overlijden, of zelfs dat er iemand op vakantie gaat ergens naar een land hih geheel onverwachts.

Ook een klein voorbeeld is het plotseling weten, je zoon heeft de autosleutels van je man in zijn hand, en je denkt hij laat het in de put vallen, en ja hoor verhip

Nu zul je zeggen, dit is dan eigenlijk helderhorend, nee  in dit geval niet, want ik dacht het zelf.

Helderhorend en Helderwetend liggen heel vlak naast elkaar, men spreekt wel eens van Intu´tie, nou dat is de vorm zeg maar van Helderweten, of soms zegt men ook wel eens ,had ik maar naar mijn gevoel geluisterd, ook dat is een vorm van Helderwetend.

Helderweten kan dus via je gedachten of het kan een gevoel zijn, echter een gevoel kan ook wel eens moeilijk te verwoorden zijn, maar dat zijn aspecten die een rol gaan spelen als men zijn gavens mag ontwikkelen, want ja je kan maar eens een gevoel hebben, en ja breng het maar eens onder woorden

Al met al, helderweten is iets wat niet als raar bevonden wordt als het helderzien, en helderhoren, daar er meer mensen namelijk helderwetend zijn.