GEVOELIGHEID

Gevoeligheid is iets wat mensen vaak niet beseffen dat ze dit hebben.
Hier hebben we het niet enkelt over het emotioneel gevoelig zijn, maar meer over het gevoelig zijn voor iemand anders zijn emotie of pijnen of ervaringen.

Daarbij komt kijken dat we deze gevoel van de andere persoon over nemen en dan thuis komen en ons afvragen waarom we boos of verdrietig zijn
.

Ook kan het zijn dat we soms doodmoe thuis komen, of moe zijn na een gesprek met iemand. We komen dan haast niet meer vooruit. Het lijkt dan wel alsof je dan leeg gezogen bent.

Dit soort praktijken noemen we gevoeligheid, maar wat houdt dat nu precies in.

Ieder mens, dier en plant heeft chakra's op zijn lichaam. Via de Chakra's komen en gaan heel wat energieen naar buiten en naar binnen. Sommige mensen zijn daar echter heel gevoelig voor. Zo is het ook dat anderen dit bij ons doen. Deze mensen zijn namelijk super gevoelig voor emoties , belevenissen van anderen en kunnen zich ook vaak in de plaats zetten van de andere persoon.

Het gebeurt wel eens dat mensen vol opgeladen weer naar huis gaan als ze met jou gepraat hebben maar tegelijker tijd ben jij totaal op.

Hier hebben we het dan over mensen die energie van ons aftappen, echter dit kan onbewust gebeuren, echter zijn er ook mensen die hier wel bewust van zijn.Hieronder volgen enkele tips om je eigen af te sluiten.

Kruis de voeten en de armen over elkaar.
Leg je handen op je zonnevlecht, deze ligt iets hoger dan de navel.
Visualiseer je een soort van muur tussen jou en die persoon in.

Dit zijn maar enkele dingetjes die je kan uitoefenen, echter het visualiseren is iets wat niet bij een ieder gemakkelijk afgaat.

Het komt vaak voor dat iets maar een tijdje werkt. Dan moet je iets anders gaan bedenken. Je kan dan je eigen inwikkelen in verband, je eigen in een gouden cirkel plaatsen , of een muur tussen jou en de persoon gaan plaatsen. Kijk wat er voor jou het beste werkt.

Wat ook goed helpt is je bewust van deze persoon je eigen terug te trekken. Je neemt dan een terug trekkende houding aan. Dit kan ook geweldig werken. Je houdt dan als het ware de energie die je draagt om je heen, meer bij jezelf en stoot de ander zijn energie weer terug. Echter kan je natuurlijk wel je intresse voor deze persoon behouden. Je opent jezelf weer wanneer jij dat wilt, maar .. met mate , daarna sluit je je eigen weer geheel af.

Het is een oefening die je regelmatig kan oefenen. Daarna zal je merken dat je minder gevoeliger zal worden voor iemand zijn emoties. Je kan je dan open stellen wanneer jij het wilt . Je hebt het dan onder controle.

Nu ben je erg gevoelig, en een open persoon, dan is deze methode heel goed te gebruiken.

Heel veel mensen doen dit eigenlijk ook altijd van zelf. Wat vaak de reden is om zich af te schermen om niet geraakt te worden op emotioneel vlak.

Kijk maar eens naar iemand waar je over zijn of haar gevoelens wilt praten. Deze kan zich totaal afkeren, omdat deze het niet wilt. Men sluit zich als het ware ervan af.

In de huidige maatschappij gebeurt dit veelal. Er word steeds meer druk op iedereen gelegd waardoor men bijna niet meer aan zijn eigen wezen toe komt. Men toont geen emoties want men heeft hier geen tijd voor, maar o wee als je ze raakt, dan beginnen vaak de traantjes te komen.

Klachten die voor kunnen komen :

Moeheid
Hoofdpijn
Woede
Verdrietig die je niet bij je eigen kan plaatsen
Boosheid die je niet bij je eigen kan plaatsen
Ellendig die je niet bij je eigen kan plaatsen
Verwardheid die je niet bij je eigen kan plaatsenTevens is het ook zo dat als u de klacht niet kan plaatsen bij u zelf, dat de klacht wel dergelijk bij u zelf kunt bevinden.

Soms is het zo dat we dingen van anderen oppakken, die eigenlijk ook bij ons zelf passen. We vangen dit dan op en raakt het het gevoels gebied bij ons zelf.

We herkennen het echter niet in ons zelf, maar toch ondanks dat zit het toch in ons zelf.


Hier gaat het dan ook om een emotie die diep weg gestopt is, maar die er wel uit kan komen.

Uberhaubt is het zo dat je gevoeliger bent voor emoties die jezelf ook bij je draagt. Je herkent het immers en zal je het dus ook sneller oppakken en het je raken.

Wat ik u dan kan aanraden is om eens even tot rust te komen, door middel van een meditatie.
En probeer dan de emotie die u heeft vast te houden. Laat de emotie ook gewoon naar boven komen, slik het dus niet weg, maar laat het maar gewoon komen.

Het geeft ook niets als het niet in 1 keer lukt. Alles mag rustig stapje voor stapje gaan. Dat is altijd prima. Maar u weet dat u het geprobeerd hebt en een tweede keer zult u ook verder komen om bij deze oorzaak van emotie te komen.

Laat het verleden dan maar lekker los. Huil of lach er maar op los. Alles mag en is mogelijk.

Vast en zeker kunt u er van zijn dat u zich hierna veel beter voelt.

Vaak schamen we ons zelf om te gaan huilen.

Want lachen dat mag wel, maar huilen dat mag niet,

Is dat echt zo?

Ieder mens huilt, ieder mens is wel eens kwaad, dus waarom jij niet ?

Uit jezelf dus met de emotie die je in je hebt, en voel je daarna een vrij mens.
Al is het niet altijd even gemakkelijk, toch ben jij het waard om vrij te zijn en zonder pijn in jou zelf te leven.

 

Hoe weet ik wat van mij is en wat niet van mij is.. ik kom er niet uit !

 

Dit is een moeilijke fase.

Zoals ik al zei trek je vaak energieen van anderen aan die bij je passen of eigenlijk te achter halen zijn bij jou zelf.
Zelfs ook van plaatsen, gebouwen, sferen en al dat meer.

Als je hiermee moeite hebt door het filteren van wat van jou is en wat van iemand of iets anders ga dan als volgt te werk.

Alle gedachte die jij bewust hebt.. die dus niet zomaar opkomen uit het niets .. zijn jouw werkelijke gedachtes en gevoelens.

Leer de rest die zomaar op komen uit te schakelen.

 

Als je dit geleerd hebt kan je later weer het proces openen doordat je meer jezelf hebt leren kennen en je eigen emotie waardes.

Dan kan je je eigen open stellen voor gevoelens en bijv sferen.. energieen die niet van jou zelf zijn op een bewuste manier.

 

 

 

 Boeken Tip

 Gevoeligheid, hoe ga je ermee om?
Gevoeligheid, hoe ga je ermee om?
Pieter Langedijk

 

 

 

 

 

 Leven met hooggevoeligheid
Leven met hooggevoeligheid
Susan Marletta-Hart


 

Website Tip:

HSP

Voor zeer hooggevoelige mensen.

 

 

terug naar:  Informatief                                                                  Community