13 sept 2009                   

Geletterde teksten 1

Een gesprek wat uitleg vroeg.

 

 

We zijn alle gelijk en ja dat is eigenlijk de boodschap.

Zijn we niet alle gelijk ?  Juist door ongelijkheid is er onvrede in de wereld. Men wil elkaar beter leren kennen maar daarbij  niet alleen herkennen maar tevens ook de kracht ontnemen van wie men is.  Hoe vaak horen wij niet gij moet dat doen, en gij moet dit doen, terwel de krachten van ons zelf vergelijkbaar zijn met de innerlijke krachten van onze buurlanden.

 

Oorlogen worden geleefd, de aarde beeft , is het niet zo dat moeder aarde ons meer geeft dan nodig is. Zij overlaadt ons met al haar kunsten in liefdes vormen en werelden en dan toch word zij afgekeurd op de grond van de mensheid die haar ontnomen word. En soms onkracht word.

 

We zijn alle gelijk, er is niemand meer en niemand is minder.  Daarbij zijn we alle 1. Onze aarde heeft ons het leven geschonken. Hulde aan de aarde, hulde aan de moeder van ons schoot.

 

 

Leef, respecteer in alle aanwezigheid het heden en het verleden naar de toekomst toe.

 

Je kunt niet het verleden achter je laten zonder het een plaats te geven in het heden. Alles uit het verleden en het ver-verleden draagt met je mee de boodschappen van toen het leven. Alles heeft zijn invloed van het waarom we hier zijn. Het verleden is niet uit te wissen, je draagt het met je mee.

Het heeft je gemaakt naar wie en zoals je bent. Ben je daar tevreden mee dan leef je in tevredenheid met jezelf.

 

Scheppen doen we iedere dag maar ook daarvoor hebben wij ons verleden bij nodig want … zou er een leven zijn zonder verleden ?

Nee, dan is de wet ontkracht.

 

 

Van een ieder die is en almachtig mag zijn in zijn eigen vooruitgang aanwezig mag zijn

Sluit aan op bovenstaande stuk. Wij zijn alle machtig. Niemand is hoog , niemand is laag. Daarbij zijn we alle gelijk en is ons leven hierbij ook gelijk in zijn en ware van het levens behoudt.

 

Amen.

 

Namastè