" Een Gods Geschenk ".

 

In een klein dorpje in de polder woonde er een vrouw met haar man en twee kinderen.

Het was begin mei, dat ze ontwaakte door een koolmeesje die steeds maar tikte tegen het raam. Eerder had ze dit mee gemaakt. Ah, ze zijn er weer.

De vrouw was vaak moe en had hier en daar wat lichamelijk klachten.

Al smachtend om een mooie warme dag om in de tuin te gaan werken, keek ze altijd genietend naar buiten. Daar waren de vogels die blij genoten van het eten die zij gestrooid had in het vogelhuisje.

Mussen, merels, duiven en al dat meer, kwamen er altijd op bezoek. Ze keek er dus regelmatig naar en genoot volop. Zeker als ze weer eens lekker aan het kibbelen waren of als ze een vogel herkende zoals de merel met zijn witte stip op zijn vleugels.

Gelukkig kwamen de warme dagen al snel aan, maar helaas , door haar pijnen in haar lichaam was ze niet in staat om in de tuin te gaan werken. Ze wou geen pijnstillers in nemen, en besloot ze nog maar een paar dagen te wachten.

Op een dag vond ze het genoeg en besloot om dan toch maar die dag pijnstillers te slikken. Dan maar op de blaren zitten, dacht ze bij haar zelf, maar de tuin ga ik doen.

Die dag ging ze rustig aan met flinke pauzes de tuin zover ze kon opknappen.

Op een zonnige zondag zat zij in haar achter tuin. Jammert eigenlijk, omdat er zo weinig planten daar wouden groeien. Wel de rozenstruiken en hier en daar nog een struik die gelukkig wel in bloei kwamen.

Ze zat daar zo rustig op haar zitje, heerlijk in de zon en verlangde eigenlijk naar een klein watervalletje. O heerlijk dacht ze bij haar eigen. Gewoon luisteren naar het kabbelende water.

Ze wist dat ze in haar tuin nog een grote ronde ton had staan. Haar man had ooit tegen haar zoon gezegd dat hij hem wel in de tuin mocht graven, zodat hij daar zijn opgevangen vijver vriendjes kon houden.

Ze sprong op met het idee om de oude boom weg te halen. Welke helaas al een paar jaar was overleden, maar er stond voor haar papegaai. Eerst ging ze op zoek naar de ton, maar wat bleek, helaas, deze zat vol met andere spullen die van haar man waren. Dus het idee ging helaas niet door.

Stil ging ze weer zitten en dacht: "Och, dan luister ik wel met gesloten ogen, immers kan ik het ook visualieren". En dat deed ze. Maar toch was het anders dan dat het echt was.

Ze had het met haar buurvrouwtje er over, dat ze dat zo graag had. Gewoon heerlijk een kabbelende watervalletje. Het hoeft geen vijver te zijn, een ton was wel genoeg. Er hoefde zelfs geen vissen in.

Op een dag was ze bijna jarig. De dag voor haar verjaardag kwamen gezellig haar ouders op bezoek en gezamenlijk gingen ze uit eten.

Van haar man had ze een oventje gekregen, waar ze dolblij mee was. Want tijdens het schoonmaken had ze hem per ongeluk kapot getrokken. Dus dolblij en gelukkig.

Haar ouders vroegen wat ze eigenlijk wel wou hebben voor haar verjaardag. Och, en zoals altijd wist ze weer geheel niets. Ze zei voor de grap, nu een vijver dat lijkt me wel leuk. En vertelde het verhaal van de grote ton.

Op de dag dat zij jarig was, besloot ze even met haar buuf naar de tweedehands zaak te gaan. Normaal gesproken had ze hier niet zoveel zin in of deed ze dat niet als er visite was, maar dit keer wou ze er gewoon naar toe.

Tezamen keken ze de beneden verdieping af of ze nog iets moois zagen, maar daar was niets. Even later liepen ze de trap op naar de bovenste verdieping en toen ze die trap op gingen , vlak voor hun neus , wat stond daar ??

Een vijver !!.

Nouja dan !! Kijk een vijver zei haar buuf. . Ze kon haar oogjes niet geloven. 2 Mannen en een Vrouw waren net bezig de vijver op een plek neer te zetten. Met zijn alle begonnen ze te babbelen over de vijver, en ja dat zij er juist eentje zocht, Maar geen vijver, nee gewoon een ronde ton, om zo wat kibbelend water in haar tuin te hebben.

Haar buuf zei of ze hem niet wou hebben, dan zou zij namelijk ook wat geld bijleggen voor haar verjaardag. Ja zei ze, dat lijkt me wel wat en zo duur is hij niet, al zou er wel iemand anders misschien een vijver willen hebben, want een ton is voor mij genoeg, dacht ze bij haar zelf.

Toen de 2 mannen en de vrouw hoorde dat ze ook nog jarig was, mocht ze hem voor een paar euro mee nemen. Ze kon haar ogen niet geloven. Al wat ze wou was gewoon een ronde ton met wat kabbelend water en meer had ze niet nodig en wat kreeg ze voor een paar centjes, .. een vijver !!

Het was een Gods geschenk zei ze nog.

Die middag ging ze met haar vader en de buuf de vijver ophalen .

De vijver stond in de tuin en ze had er al een plek voor uit gezocht. Gezamenlijk gingen ze koffie drinken waarop haar buuf opeens opstond en de oude boom eruit haalde. Zo die was eruit.

Haar vader die het heel gauw benauwd had, zei dat hij hem er niet in zetten hoor. Waarop zij antwoordde, dat hoeft ook niet. Ik doe gewoon een klein stukje iedere dag. Immers kon ze niet een hele gat graven in een keer, vanwege haar belemmering. Maar dat gaf niets.

Opeens toen ze samen met haar moeder ging koken, die heerlijk verse spinazie maakte stonden haar zoon en haar vader opeens in de tuin te graven.

Ze ging naar buiten en zei tegen haar vader dat hij dit niet moet doen, vanwege zijn beperkingen, maarja ze deden het toch.

Die avond kwam de buuf en nog een vriendin nog even een bakkie drinken, waarbij de buuf haar vader nog even helpte en zo stond de vijver de zelfde avond nog in de tuin.

Klein maar heel fijn maar toch enorm groot .

Al wat ze wou was een kleine ton, wat kabbelend water en dat was voor haar genoeg.

En wat kreeg ze, een vijver. Nog nooit had haar buuf die hier al jaren woont een vijver gezien bij de tweedehands zaak waar zij vaak kwam.

Een Gods geschenk en een Gods geschenk van een cadeau.

Alsof iemand die goede man in zijn oren fluisterde van dat hij hem nu weg moest brengen omdat hij er voor mij net op dat moment moest staan.

Die avond wist ze dat ze een prachtige verjaardag heeft gehad. Een oven, een vijver een lekkere maaltijd en al dat meer.

Ze was blij met al deze geschenken en streekte die avond rustig neer met in haar gedachte een bedankje voor alle die dit voor haar hadden gedaan.

Voor haar was deze dag een "Gods Geschenk".