Bandstem opname :

Sinds een paar jaar werk ik met het opnemen van stemmen van Gene Zijde.

Zoals u al bij het stukje van In gesprek met heeft kunnen lezen wist ik als kind al dat er stemmen door konden komen via radio.

Echter nooit van gehoord en hoe het kwam dat ik dat wist was omdat ik dat zo voelde.

Enkele jaren geleden ben ik zelf begonnen na een aanmoediging van Mivak.

Het is heel leuk om te doen maar kost een hoop tijd en inspanning. Nee, niet de opname maken zelf maar het filteren en afluisteren. Ik filter dan ook enkelt het gene wat echt verstaanbaar is en deze stuur ik dan ook door naar een aanvrager.

Ja en sinds ik dit doe ..... en dat weten ze boven ook ..... is er bijna geen ene opname die ik maak zonder stem.  En dan bedoel ik niet eens een opname maken met de doelstelling om in contact te treden met Gene zijde om hun op tape te krijgen.

Nee , ook als ik een consult op neem of voor me andere site een vraag inspreek, dan babbelen ze er vrolijk door heen hiih.

Het filteren opzich doe ik met Adobe Audition. Opnemen doe ik met een recorder met soms een achtergrond geluid en dan het liefst zonder dat er bij gezongen word. Soms zoek ik een buitenlandse zender op, zodat nederlands er absoluut niet door heen komt.

Zoals ik zei is het filteren enorm energie slurpend. Je moet aandachtig luisteren en soms moet je het stukje op verschillende manieren filteren en nee niet omvormen maar de ruis eruit krijgen.

Ik mag zeggen dat ik aardig wat bijzondere dingen heb mogen meemaken op dat vlak. Zo deed ik het eens met een ven die op de achtergrond op een flinke stand stond. Je hoorde hem goed draaien. Na het afluisteren klonk er een heel gejuich van verschillende mensen alsof je in de Arena stond.

Als het is staat dit op de Paranoraal plus gedeelte. En zeker niet geschikt voor mensen die angstig hiervoor zijn of jonger dan 18 jaar zijn.

Echter hoef je er niet angstig voor te zijn. Zolang je weet hoe het een beetje in elkaar zit daar. Immers die wereld is een reflectie van onze eigen wereld. Dus je komt leuke en minder leuke mensen tegen.

Maar ga er niet zelf aan beginnen als je niet weet wat het is wat je doet.

Email: Bianca