Het officiële stuk voor de paravisie.

 

 

Als ik zo jullie vragen belees lijkt het mij ook verstandig om een ouder en een paranormaal kind erbij te betrekken. Zodat ook zij hun mening hierbij kunnen geven zoals of ze het fijn vinden om met andere in contact te komen en hoe zij in het leven zelf staan en hoe zij hun omgeving ervaren, vinden ze het moeilijk en al die dingen meer. Ik denk dat dit als basis en toevoeging van dit artikel wel belangrijk zou kunnen zijn.

 

Immers ervaren zij hun wereld heel anders dan wij al paranormale oudere. In onze tijd als kind werd het helemaal nog niet geaccepteerd zoals u weet. Er is wel verandering hierin terug te vinden. Zeker ook door uitzendingen op de televisie en internet zelf. Maar dat houdt niet in dat het ook altijd of herkent word of word geaccepteerd. Waar we altijd rekening mee moeten houden is dat het kind zich niet altijd bewust is van zijn eigen paranormale gave of deze direct kenbaar maakt aan ouders of een andere persoon in de familie.

 

De reden hiervan is vaak dat men angst heeft om uitgelachen te worden of als een raar iemand word bestempeld of zich zelf totaal niet begrijpt. Hierdoor kan het kind nog meer in de stress raken en kunnen paranormale waarnemingen gaan verergeren. 

 

Een keerzijde van het verhaal is dat een kind zelf dingen gaat uit proberen. Het befaamde glaasje draaien is hiervan een voorbeeld. Iets wat ook tegen mij indruist als ik een programma zie als Urie Geller waarbij het gezamenlijk word gedaan.  Men weet vaak niet waar men mee bezig is en daardoor dus ook niet bekend is met de verschijnselen die hierdoor kunnen ontstaan.

 

Zo stemt heel Nederland op de vampier maar meer uit sensatie zoekend dan wetend waar deze persoon mee bezig is.  En dit zijn hele duistere praktijken. Ook kinderen kijken en ja gaan toch ook dingen uit proberen. Kinderen zijn hiervoor heel erg vatbaar en kunnen hierdoor enorme problemen op hun hals halen. Want negatief bezig zijn of onwetend bezig zijn trekt helaas ook onwetende dingen aan en negatieve dingen aan. Het kan enorme schade aanrichten.

 

Ook gebeurt het wel eens dat men als ouder zo trots op hun kind is dat zij het zeker willen stimuleren, iets wat niet verstandig is. Zeker ook niet als ouders zelf niet weten wat het allemaal inhoudt en wat het met zich mee kan brengen.

 

Zelf begeleid ik ook mensen op dit vlak maar raad ik hun aan om niet dingen te ondernemen zonder dat ze weten wat het inhoudt en wat voor risico’s eraan verbonden kunnen zijn. Als volwassen persoon behoor je te weten waar je mee bezig bent, zegt men, maar hoe vaak gebeurt het niet dat men het toch probeert en het toch uiteindelijk fout gaat. Ondanks deze waarschuwing van onwetendheid kun je je ook voorstellen hoe en wat voor effect het voor een kind zelf kan hebben als deze op zijn eigen houtje het gaat uitvissen.

 

Gaan we over naar de vraag van “Wat is paranormaal? “. Immers iedereen heeft wel wat paranormaals. Het bekende voorbeeld hierin is dat het van te voren aan iemand denken en plots word men gebeld, situatie.

 

 

Kinderen staan nog dicht tot de bron. Vaak rond hun 7de jaar kan het gaan afnemen maar bij sommige blijft het echter voortduren. Naar mijn mening zullen steeds meer kinderen hun paranormale waarnemingen ervaren daar het geen taboe meer is op dit moment. Dus er wordt wat makkelijker over gepraat. De tijd dat het eigenlijk heel gewoontjes is is nog niet aan gebroken. Maar ook die tijd zal er wel zeker aan komen. Dan zal alles ook veel rustiger verlopen.

 

Dit soort kinderen zijn vaak al gevoelig en hebben hierdoor ook wat problemen op school of in hun nabije omgeving, juist omdat ze anders zijn dan anderen. Dingen ook anders bezien en zeker ook ervaren en voelen. Belangrijk is hierbij dat je ze goed ondersteunt en helpt met het leren begrijpen van hun eigen paranormale waarnemingen en zover dat mogelijk is ook in de buitenwereld zelf.

 

Ook als paranormaal ouder kan je niet altijd je kind hierbij helpen. Zo is het geval van een moeder die zelf paranormaal is maar geen aura’s kan zien en haar dochter die ook paranormaal gevoelig is wel aura’s kan zien. Hierbij kan de ouder enkel op zoek gaan naar informatie hierover , met vrienden hier over praten of iemand zoeken die hier meer van af weet , via internet informatie zoeken en al die dingen meer.

 

Gelukkig zijn er enkele sites die speciaal voor kinderen zijn opgezet waarin wat informatie hierover te vinden is.

 

 

 

Hoe kan een ouder of begeleider vaststellen of het een hooggevoelig of paranormaal kind betreft?

 

Hoog gevoelig. Het woord zegt het al is super gevoelig voor alles wat gaande is en aanwezig is. Daarnaast dragen zij ook veel gevoelens bij zich voor mens en dier. Onrecht en pijn is iets waar ze vaak niet tegen kunnen. Echter een paranormaal kind kan dit zeker ook hebben.  Ik denk dat de grenzen hierbij erg dicht bij elkaar liggen.  Men denkt namelijk bij het woord Paranormaal enkel en alleen aan het waarnemen van mensen die zijn overgegaan en of stemmen horen of toekomst uitspraken.  Echter ook paranormale kinderen zijn gevoelig.  Zo gevoelig dat ze zelfs bij een oud gebouw de emoties van wat daarin is gepasseerd in zich op nemen en zo in tranen kunnen uitbarsten.

 

 Wat zijn logische stappen voor ouders om te volgen nadat ze erachter zijn gekomen dat hun kind paranormaal is?

 

Laat je zelf informeren. Ga zelf op zoek naar informatie. Via internet is er een hoop te vinden over paranormaliteit.   Zeer waarschijnlijk is er al in de familie iemand aanwezig die zelf ook paranormaal is. Ga zeker hiermee een gesprek aan en wie weet kom je zelf ook tot de ontdekking dat je zelf ook wel enkele paranormale aspecten hebt.  Zoals helder weten of voelen.  Daarnaast ga zeker niet je kind stimuleren en uit horen. Ga niet steeds vragen als,  goh wat heb je gezien vandaag? Of wat voelde jij bij die persoon?  . Daarnaast is het natuurlijk altijd zo dat je moet open staan voor je kind zijn of haar verhaal en ervaring. Ga het zeker niet afwijzen. Je kunt eventueel boeken kopen die ook voor kinderen geschikt zijn om te lezen en waarin informatie staat van wat ze zelf hebben zoals aura’s zien.

 

Neem dan ook zelf de boekjes door.

 

 

 

 

Hoe kunnen ouders en de omgeving het beste omgaan met een paranormaal kind?

 

Behandel ze niet als vreemd of raar of speciaal en ga ook niet tegen ze op kijken. Echter wat ze vertellen is wel belangrijk om als waarheid te bezien.

 

Welke tips zijn er om dit contact zo goed mogelijk te laten verlopen?

Zie boven. Soms is het zelfs zo dat iemand in de omgeving het ook wel herkend . Ga het zeker niet verzwijgen. Maar ga het ook niet van de daken afschreeuwen. Doe gewoon zoals je altijd doe. Er is niets speciaals aan behandel ze dan ook gewoon als kinderen want ze zijn niets ongewoons.

 

Zijn er voor leerkrachten of begeleiders van paranormale kinderen andere specifieke tips te geven?

 

Je zou ze kunnen informeren als hier behoefte aan is en als het kind er zelf om vraagt of onder lijdt. Echter zal er niet altijd steun zijn van deze kanten daar niet iedereen hier voor open staat.

 

 

Wat is de beste manier voor kinderen zelf om hun paranormale gave een plek te geven in hun leven?


Dat is voor iedere kind verschillend.  De basis is altijd het belangrijkst en dat is en blijft dat je ze niet mag negeren als ze iets vertellen of afwijzen . Ook uitleggen dat niet iedereen dit heeft. Dat het ook niet iets is wat speciaal is en dat je je kind informatie geeft op een kinderlijke manier van hoe het in elkaar zit. Ondersteunend dus en opbouwend op een positieve manier maar nogmaals niet gaan stimuleren om aan de slag te gaan met hun paranormale gave.

 

 

 

 

Is het verstandig om dit soort kinderen onderling in contact te brengen met elkaar?

 

Dat ligt wederom aan de situatie en aan de ouders of begeleiders zelf. Het kan helpen om ze 1 keer in de maand bij elkaar te brengen zolang het maar niet als speciaal of als extra stimulerend iets word bezien. Het gaat erom dat het kind zich op zijn gemak gaat voelen in het leven en belangrijk is ook natuurlijk dat het kind weet dat deze dit niet alleen allemaal ervaart en dat er nog veel meer kinderen zijn die het zelfde hebben.

 

Het jammere is wel bij gevoelige kinderen dat ze op dit moment op de scholen enorm bezig zijn om de kinderen hierin terug te duwen als het waren. Vaak word gevoeligheid en zorgen om een ander niet gewaardeerd.  Men moet voor zich zelf opkomen en voor hun eigen belangen. Iemand anders voor laten gaan ipv je eigen belangen eerst is iets wat school ten heden daags vaak afwijst.  Ook het feit dat kinderen veel pijntjes hebben omdat ze zo gevoelig zijn word vaak ook als een afwijkend iets gezien. Totdat men weet waarom dit allemaal is en als men hiervoor open staat is er ook meer begrip voor het kind zelf.


Als ouder moet je dan soms enorm je voet stijf houden. Maar uiteindelijk zal het zeker beloont worden.

 

 

 

 

 

Zijn er voor- en/of nadelen voor een kind om paranormaal te zijn?

 

Nadeel:  Als er geen begrip is dan is het hele paranormaal zijn een enorm nadeel.  Je zult zeker aan je kind merken dat deze steeds verder weg gaat zakken in zijn doen en laten.


Voordeel: Eigenlijk zou je dit aan een kind zelf moeten vragen. Als ik dat aan mijn kind vraag die als kind enorm paranormaal gevoelig was dan zegt deze dat er geen voor en nadelen zijn. Dus ook dit verschilt denk ik ook per kind. Wel is het voordeel hierbij dan ik zelf paranormaal ben en dit ook was als kind en mijn kind dus ook de dingen kan bespreken met mij.


Wat wel belangrijk is dat een kind moet zorgen dat deze het paranormale niet misbruikt. Men kan zeker als men wil het paranormale misbruiken en inspelen op de paranormale waarnemingen zoals emoties, kleuren zien, energie sturen en al die dingen meer.

 

Ik zeg altijd maar zo “Het paranormale is geen spelletje “  “De paranormale wereld is een weerspiegeling van onze eigen aardse wereld alhier “


En eigenlijk moet dat al voldoende zijn om te weten hoe het paranormale werkt en ook werkelijk is.

 

Bianca

 

Home               Community