15-09-2011

 

Het leven in het Nu en het NU moment

 

Waar zal ik eens beginnen:

 

We spreken nu over 15-09-11 en de dag is daar dat het Nu nodig zijn intrede doet.

Het kostbare Nu moment is het moment van de dag en van het leven. Het Nu moment is zodanig de waarheid dat deze niet ontkent kan worden in het dagelijks bestaan. Net is niet geweest en Dan is er nog niet... er is geen dan zonder het Nu moment.

Leven in het Nu moment maakt je beseffen om geen onnodige energie balasten te gebruiken, waar door je toch weer in staat bent enige energieen op te doen of te bewaren om deze in het Dan te gebruiken.

Het heeft dus geen nut om over het Dan te gaan zitten bezinkelen, daar het Dan ook word beinvloed door het huidige NU moment.

Het doet me denken aan een gedicht over tijd die ik als kind ooit gemaakt hebt... is de tijd van nu wel de tijd van het nu.

Nee , want eer dat je dit gelezen hebt..ben je al een seconde verder in het leven. Dus het Nu moment is altijd in beweging. Echter om zodanig in het Nu moment te leven en te beseffen dat alles in het Nu moment zich afspeelt kun je verder vooruit komen dan in het Dan te gaan leven. Immer het Dan word beinvloed door de Nu toestand.. en hoe jij je voelt in de Nu toestand is dus van invloed van het Dan moment.

Er is geen Dan, er is dus alleen maar een Nu moment.

Stel dat je je druk maakt omdat je smiddags nog iets moet gaan doen. Je maakt je er druk om en drukker en drukker om. Terwijl je dat doet leef je niet in het NU moment maar in het Dan moment. Je bent dan ook niet aanwezig in het Nu moment en dus gebruik je onnodige energieen om alvast te leven in een Dan moment die er eigenlijk nog niet is.

 

Vele mensen lopen vast op het moment...vooral zij die zich spiritueel her ontdekken en spiritueel her revalideren. Zij die hebben geslapen of het spirituele hebben verbannen uit hun leven..,.tijdelijk of ontijdelijk worden nu bewust van het Nu moment..waardoor spiritualiteit in het leven zodanig van invloed is, dat het Dan moment onveranderlijk door gaat maar zonder jouw huidige Nu moment. Eigenlijk een ander woord is..onthaasten in tijd.

Ik heb het hier boven ook even gehad over her revalideren wat nodig is voor sommige mensen onder ons. Zij die dit al ervaren lopen al een stapje vooruit. Anderen zullen het wat later in deze Nu periodes gaan mee maken.

Als je kijkt op wereld gebied ...waar ik zelf eigenlijk zoiets hebt van...wat voor wereld leven we in waarin waarheid niet eens Het Recht is..leeft men maar telkens in het Dan moment en niet in het Nu moment.

Alles word gepland voor het Dan moment ipv het Nu moment.. en als men dat nu eens anders ging inpakken dan zou het ook eens anders uitpakken.

Is dit Dan dan water naar de zee dragen..in principe niet echt,, daar het Dan niet eens bestaat maar word gecreeerd door in het Nu juist vooruit te gaan denken en zich zorgen erom maakt.

Het is goed om af en toe in het Dan moment te zijn..want plannen moeten gemaakt worden en uitgevoerd worden, maar doe dit puur uit het Nu moment, waarin je opstaat en je gevoel ook volgt.

Wacht niet in het Nu moment bij een ingeving.. soms wacht je omdat je juist op een Dan moment bezig bent.

 

Moeilijker word het als je in het Nu moment zit en met 2 dingen tegelijk bezig bent...ga dan maar eens luisteren naar je gevoel... je moet dan een keuze maken welke Nu moment je dan kiest.

Volg je je gevoel..wat bij spirituele mensen toch wel meestal voorop staat ..of blijf je bezig met het anderen.. Stel dat je dus je gevoel niet volgt en denkt..doe ik straks wel...dan ben je dus met je gevoel bezig in het Dan.

En dan kan je het wel eens vergeten...want we weten allemaal dat gevoel en zelfde bij een opkomende gedachte eigenlijk zorg  draagt dat je het in het Dan moment al weer bent vergeten...want dan zit je weer in een Nu moment.

Waarom ik hiermee kom is dat op het moment vele mensen gefrustreerd zijn, tijd te kort komen, geld te kort komen en zich zorgen erom maken en dat allemaal omdat je teveel met het Dan moment bezig bent.

En ja...dan bouw je eigenlijk steeds meer en meer stress , frustratie, angsten op. Nee leef vanuit het Nu moment. Zodra je merkt dat je blijft hangen in het Dan moment..laat het dan los en stap terug in het Nu moment.

Wedden dat het Dan waar je mee zat..totaal anders uitpakt dan dat je dacht in het Nu moment ?

Probeer het maar eens uit.

Succes, Bianca