Menu:

Interviews

Community

Hoofdmenu

.

 

 

Naam:                        Danielle van Alphen
Specialisme:              Reiki (Usui, Tera Mai en Kundalini), Quantum Touch therapeut,Medium                 ( Pendelen,  Helderwetend (groeiend)), Oor-, lichaamskaars therapeut, Masseuse (intuďtief, ontspanning, zwangerschaps, baby, Hammam), Voet-, handreflexologie, binnenkort uitbreiding van healingprogramma, spirituele gespreksconsulten voor levensvragen, organisator Wellness Weekenden en diverse workshops en cursussen.
Jaren ervaring:         ruim 18 jaar

 

Op welk gebied bevindt jouw specialisme ?  Op healing, in de breedste zin van het woord. Mens, dier, jong en oud, ook huilbaby’s.

Hoe ben je hiermee in aanraking gekomen ? Door persoonlijke ervaringen, dat mijn handen van alles voelde aan energieën . Vaak werd er gereageerd met van … Oh wil je je hand nog even opleggen? Het leek of de pijn verdween.

Wanneer ben je deze specialisme gaan uitvoeren ? In 2005 ben ik echt de praktijk begonnen op basis van donatie. Sinds 2010 staat de praktijk ingeschreven bij de KvK.

Heb je een opleiding of een cursus hiervoor gevolgd ? Ja, ik heb diverse cursussen gevolgd en de benodigde certificaten behaald.

Heb je een praktijk aan huis of op internet of doe je dit uitsluitend als hobby ? Ik heb een praktijk aan huis, maar ik werk ook via internet omdat er goed op afstand gewerkt kan worden. Vaak vraag ik wel als er een mogelijkheid bestaat om op de praktijk te komen, dit ook te doen. Is wat prettiger vanwege het intake gesprek, het is dan persoonlijker en  vaak komen er meer zaken aan het licht, waar iemand mee kampt. Zo probeer ik de juiste behandelmethode te zoeken wat bij de betreffende persoon past.

 

Waarom trekt deze specialisme jou aan ? Het zijn mooie healing technieken die elkaar goed aanvullen, en daar waar nodig is versterken. Samen met de massages krijg je een mooi geheel van Energetische behandelingen.

Heb je een bepaald doel om te bereiken met jouw specialisme ? Ja eigenlijk wel. Mensen bewust te laten worden van wat wij allemaal zelf kunnen bereiken met de juiste energie. Het lichaam geneest zichzelf, daarbij is het lichaam eigenlijk de Heler en niet de therapeut. Alleen kunnen wij therapeuten wel de juiste sturing geven aan het lichaam.

Kun je iets vertellen over jouw specialisme en hoe deze precies werkt ? Ja wel hoor.

Reiki betekent Universele Levensenergie. Reiki is intelligent en gaat daar heen waar het lichaam het  nodig heeft. Dit kan op mens, dier en plant, maar ook materie. Het is een zachte handoplegging. Dit gebeurd met kleren aan op een behandeltafel, of zittend. Het kan ook op afstand gegeven worden.

Quantum Touch is een healing techniek wat met diverse ademhaling en bewustzijnstechnieken wordt gegeven. Door een hoog trillingsveld rondom de ‘zere’ plek te brengen, zal het behandelde lichaam de resonantie oppakken, hierdoor wordt de biologische intelligentie van het lichaam in gang gezet tot healing. Botten kunnen zich hier door weer vormen in de natuurlijke stand zoals het lichaam dit van oorsprong bedoeld heeft.

Oorkaarsing kan verlichting brengen bij diverse ongemakken. Overdadig oorsmeer, oorsuizing, stimulans van de doorbloeding van keel, neus, oor en bijholtes. Het werkt diep door in het trommelvlies,  middenoor en evenwichtsorgaan. Voorafgaand een Lymfmassage om de doorbloeding op gang te brengen en afvalstoffen te doen afvloeien.

Lichaamskaarsing kan pijn verlichten binnen in het lichaam, terwijl de kaars op de huid wordt gezet. Vaak wordt er met speciale kaarsen eerst naar de juiste plek gezocht als men een groot gebied aangeeft van pijn. Dit kan bij volwassenen, kinderen en zelfs dieren.

Hand en voetreflexologie werkt op de acupunctuurpunten in de handen en voeten die weer verbonden zijn met de organen in het lichaam. Doormiddel van drukpunten en massage zal het de organen voorzien van energie en zo het tot healing aan te zetten.

De diverse massages die ik geef, spreken vrijwel voor zich. Een aantal van deze massages kunnen ook geleerd worden tijdens een van mijn workshops. De Hammam massage is een massage met diverse handelingen, zoals scrubben van het lichaam, oliën, sponsen en verzorgen. Dit alles brengt het lichaam in een volledige ontspannen staat en uw huid voelt weer heerlijk zacht aan.

Wellness weekenden op diverse locaties in Nederland. In zo’n weekend worden de diverse ontspanningsbehandelingen gegeven, maar ook Reiki en Quantum Touch wordt gegeven. Heerlijk genieten van een ontspannen weekend. Mogelijkheid tot meditatie en workshops zijn zover aangegeven inbegrepen.

Ervaringen:

 

Wat voor ervaringen heb je precies gehad ? Ervaringen met mensen, kinderen en dieren. Velen mag ik helpen voor diverse vragen/behandelingen. En zelf heb ik ook mogen ontvangen en daar zeer goede resultaten mee verkregen. Ook wij therapeuten hebben wel eens hulp nodig op het pad.

Welke ervaringen vond jij het leukt ? Dat is lastig, ik vind zoveel ervaringen leuk. Maar het mooiste is, als je een huilbaby op je arm krijgt en de moeder verteld, dat het eigenlijk maar 1 uurtje op de dag slaapt en verder alleen maar huilt…. Dat het kindje daarna in je armen in slaap valt. De moeder vertelde me de dag erna, dat ze het wakker had moeten maken voor de voeding. Dit had ze nog niet mee gemaakt. Het baby’tje is opgegroeid tot een tevreden peuter, met tevreden ouders die weer konden genieten van de nachtrust en een vrolijke baby. Maar ook een hond met  voedselintolerantie vanaf zijn puptijd. Dat ik de hond behandelde was hij al op middelbare leeftijd. De hond kon niks meer verdragen aan voedsel, dan alleen gekookte rijst met gekookte vis…. Wat soms ook al niet meer ging. Na 4 behandelingen kon de hond weer gewoon hondenbrokken eten. Dit tot raadsel van de dierenarts die de hond had opgegeven. Nog een hond van bijna 12 jaar met artrose en hernia, die per ongeluk een sprong in de sloot wil maken en zich heel erg verstapt. De hond kon niks meer dan alleen maar liggen. De dierenarts vertelde dat hij hier niets meer mee aan kon. Zijn baasje wat radeloos en kwam op mijn pad. De hond is op afstand behandeld, ongeveer 5 keer en zijn baasje vertelde mij dat de hond tegen haar opsprong van blijdschap. Tranen van geluk vloeide rijkelijk. De bejaarde hond gedroeg zich daarna als een pup en zeer gelukkig.

Welke ervaringen vond jij het minst leuk ? Het minst leuke vindt ik dat mensen te snel afhaken van wat er gezegd wordt, of behandeld. Hiermee bedoel ik, dat tijdens of na een behandeling het altijd even iets erger wordt. Net als met homeopathie, het lichaam is dan aan het werk om het te accepteren en daar te gaan werken waar het nodig is om te genezen. Soms is het even doorzetten, maar het zal zeker verminderen. Ook met levensvragen.. de antwoorden zijn niet altijd even prettig. Het is belangrijk om te weten dat wij antwoorden door mogen krijgen en het vertalen in onze eigen woorden en visie. Maar dat tijd niet te zeggen is, alleen een subtiele richting aangeeft van wanneer er iets kan plaats vinden. Het ongeduld van deze maatschappij vindt ik wel lastig.

 

Visie:

Wat is jouw visie op het leven ? mijn visie op het leven.. poeh, lastige vraag. Ik denk dat mijn visie neerkomt op het volgende… wij mensen weten te weinig van ons menszijn af. Wij mensen zijn zo ver ‘verwijderd’ van wat we ooit hebben gebruikt… instinctief, intuďtief en communicatief. We leven in hokjes, worden in hokjes geduwd door de maatschappij. Alles heeft haast, ziek zijn mag niet te lang duren, snel aan een pilletje en dan weer verder. Terwijl het lichaam juist aangeeft, dat het tijd wordt voor rust, even een paar passen terug. Jagen en presteren is het momenteel en vele vergeten daardoor dat wij mensen, door samenwerking weer sterk zijn. Dat mis ik eigenlijk wel. Maar ik weet vanuit mijn gevoel, dat het niet zo heel lang meer duurt, dat we als mens weer gaan functioneren zoals het bedoeld is geweest.

Er zijn vele alternatieve hulpverleners.. zijn er dingen die jij graag anders ziet in deze wereld en zo ja, waarom en hoe ? Ja, wat ik graag anders zou willen zien is…. Dat therapeuten in het alternatieve circuit niet alles tot zichzelf moeten nemen, maar ook doorverwijzingen moeten doen naar collegae. Je kan als therapeut niet alles oplossen, maar met een overleg met collegae kom je wel tot een goed lonend resultaat. Wij zijn tenslotte geen artsen, al hoewel sommige dat wel proberen te zijn. Jammer! Hierdoor komt het Alternatieve in een verkeerd daglicht te staan.

Wat wil jij de mensheid mee geven ? Euhm..probeer eens een stap terug te nemen vanuit die haast. Kijk eens rond wat er om je heen gebeurd.  Ga eens de natuur in, en geniet van de rust, de schoonheid van flora en fauna. Het leven heeft zoveel meer te bieden dan alleen rennen en vliegen. Heb elkaar lief.

 

Mocht je nog iets willen schrijven wat je kwijt wilt aan de mensen dan kun je dat hier onder doen.

Wat ik nog even kwijt wil, is het volgende.

De ervaringen die vermeld staan, zijn succesvolle ervaringen, doordat het lichaam zichzelf is gaan healen. Een healer is een ziek lichaam, dat zichzelf heeft beter gemaakt. Wij therapeuten zijn niet de healer, maar geven hulp daarbij.

 

http://www.reikipraktijkwofosi.nl/