achtergrond geluid is een werkelijke opname van mij zelf

 

Bandstemmen

Okt 2005

 

De mensen die mij kennen weten dat als ik iets ga proberen waarin me intresse ligt of al lag, dat ik dan zeer zeker zo ben dat ik graag een bewijs wil hebben dat het ook zo is en kan zijn. Een voorbeeld is hierbij het onderdeel van de Orbs, waar ik zelf op onderzoek uit ben gegaan. Dat project duurde ruim 3 maanden, maar ik was er wel van overtuigd.

Nu hier de methode bandstemmen. Het opnemen van stemmen van Gene zijde. Daar ik nog maar kort bezig ben, kreeg ik toch al spoedig enige resultaat en zeer duidelijk ook !. Ondanks een irritante brom toon. U kunt dat hieronder ook beluisteren. Het kan dus echt en het bestaat dus echt, maar zoals ik zei: "het is en blijft geen spelletje ".

Dit onderzoek is maar een gedeeltelijk onderzoek van de aantal mensen die al een tijd hiermee bezig zijn. maar we denken in ieder geval mee. Ik bedank hierbij ook zeer zeker Michel van de site : Mivak The Other Site ( let wel met een T ) voor zijn begeleiding , assistentie en geduld lol haah.

Vroeger als kind zijnde luisterde ik wel eens naar de radio. Ik draaide dan ook wel eens aan de knop en dan aan het einde van de frequentie band, hoorde je dan allerlei geluidjes zoals piepjes endergelijke. Een soort sein code.

Als kind vond ik die frequentie wel aantrekkelijk, maar ook beangstigend. Het punt was dat ik wist dat men via deze frequentie wel eens iets konden zeggen.

Wie ? Gene zijde.

Ik had er nog nooit over gehoord dat zoiets ook werkelijk bestond, maar als kind wist ik dat het zo kon zijn.

Nu het heeft me altijd ge´nteresseerd en wou het eigenlijk ook zelf eens proberen, maar de angst ervoor dat ik een negatieve persoon zou doorkrijgen speelde me parten.

Nu afgelopen maand Sept/ Okt kwam het toch op mijn pad.

Ik had het wel eens eerder zo even geprobeerd, maar hoorde niets.

In Sept werd ik iedere ochtend wakker met een nummer in mijn hoofd, waarbij de gedeeltelijke tekst was "I wanna Talk To You ".

Tijdens meditatie werd het duidelijk dat er contact werd gezocht. Toen ik dat ontdekte kwam er een emailtje binnen van de website Mivak The Other Site . Hmm Toevallig. Ook kreeg ik die dag een emailtje van iemand die mij wat leuks wou toesturen.

Ik heb wel eens iemand anders het advies gegeven om eens met bandstemmen te gaan werken. Vaak werd me ook wel eens gezegd van waarom probeer jij het niet. Aja de angst van het kind was het dat ik er zeker niet mee verder ging.

Toch deze drie dingen die op mijn pad kwamen gingen een rol spelen. Ik had al het gevoel dat het geen toeval kon zijn, want de verrassing die mij werd op gestuurd was een cd over bandstemmen en een film over een man die opeens kinderen ziet en hoort. ( als ik het goed heb).

Al met al de site van Mivak  eens door te nemen en na een kleine heen en weer email en een gesprek via de msn, ging ik het voor het eerst eens uit proberen.

Ja eerst eens even de goede software opzoeken en daarbij kwam ik uit op Cooledit of adobe audition.Je kan een proefversie downloaden. Er zijn meerdere programma's te gebruiken voor evp opnamen , maar deze schijnt tot zover het beste te zijn.

Als achtergrond begon ik met de muis van mijn computer heen en weer te gaan en dan vragen te stellen. Na het afluisteren had ik zoiets van "He, hoor ik wat ? ".

Ik probeerde het wat uit te filteren, maar wist niet hoe. Dus opzoek naar pagina's waar het een beetje uitgelegd word.

http://home.comcast.net/~spirithunter/Articles/ppaevp.htm

http://www.paranormalnews.com/article.asp?articleid=1081

Helaas is het in het engels. In Nederland kan je nog niet echt duidelijkheid terug vinden van hoe je het beste met dit programma werk tav EVP filteren.

In ieder geval met de muis van je computer, werkte wel, maar het geluid was zacht.

Op de site van  Mivak  kan je meer uitleg vinden over hoe je het allemaal kan doen.

Filteren gebeurt via adobe audition als volgt:

Let op er zijn verschillende manieren:

Open eerst je opnamen file via Cool edit of Adobe Audition

Ga naar Effects , druk deze in en druk dan op Amplitude, dan verschijnt er een menu en druk je op Amplify/Fade. Hierbij krijg je een nieuw venster te zien . Rechts boven zie je staan : Presets en daar onder heb je verschillende opties en druk je op 10db Boost of lagere Boost.

Hierbij merk je dat het geluid wat duidelijker word. Als je het nog beter wilt horen kan je per 3 /6 Boost in te drukken dit voor mekaar krijgen.

Als volgt kan je verschillende filters gebruiken in het menu Effects:

Druk op Filters en dan op Scientific Filters. Een nieuw scherm word zichtbaar en aan de rechter kant druk je op Hiss Cut ( above 10kHz)

Druk op Noise Reduction en dan weer op Noise Reduction. Nieuw venster opent zich en druk dan hier op Capture Profile. Daarna druk je op Select Entire File. Hier zie je ook links midden onder een schuif knop, Noise Reduction Level. Deze kan je verschuiven om een nog betere resultaat te krijgen. Soms filter je namelijk net iets te veel en moet je minderen. Er staat ook een preview knop, waarmee je voordat je het toepast eerst kan afluisteren. ( zeer handig )

Dit zijn enkele opties die u kunt gebruiken. Bij Noise Reduction kan met meerdere filters gewerkt worden zoals het Auto Klick/ Pop Eliminator en de andere die hierbij bij staan.

Het is eigenlijk allemaal een beetje uit proberen. De ene keer ga je gelijk naar Noise Reduction, de andere keer pak je eerst Amplitude.

Via Amplitude kan je ook Hard Limiting gebruiken. Druk hierop en een venster verschijnt. Verander dan Boost Input by naar een hogere getal. Hiermee word het geluid nog harder.

Dus veel succes.

Mijn behaalde resultaten waren een duidelijke vrouwen stem. Enkelt het verstaan ervan is iets wat je moet leren. Michel van de site Mivak, haalt er namelijk veel meer uit dan ik zelf kan horen en verstaan. Je moet je er totaal op afstemmen en de stemklank herkennen.

Het punt is dat je hersenen eigenlijk de woorden soms ook opvullen. Dit gebeurt geheel automatisch. Het is echt een training op zich.

Ik vergelijk het met mijn ontwikkeling van Helderhoren. Je communiceert dan via gedachte, en ontvangt ook de antwoorden of het gesprek in je gedachte op. Daar zit soms vaak maar een kleine verschil in klank van je eigen gedachte klank.

Zo zal de ontwikkeling ongeveer wel het zelfde zijn als met de bandstem opname.

Je moet je erop afstemmen. Je moet de toon en klanken herkennen en dat kan soms wel even wat oefeningen vergaren.

Natuurlijk ben ik geen prof hierin, maar ik kan je zeggen dat het zeer zeker werkt.

Ook ben ik nog bezig om te kijken welke methode het best werkt qua achtergrond geluid.

Tis namelijk zo , tenminste dat denk ik, dat de achtergrond jou niet als storend moet werken tijdens het filteren en afluisteren van de opname.

Doet dit jou storen, dan werkt het ook minder.

Let wel, als je iets te vragen heb zorg dat het een serieuze vraag is. Verwacht ook niet altijd antwoord.

De profs opzich, weten precies hoe verder je alles kan filteren en met welke juiste achtergrond je kan werken. Radio, een snijplank met een kopje enz enz.

Ik zelf vroeg me af welke methode het beste zou werken. Ik zat zo eens te denken aan geluid uit de ruimte. Ik weet niet of men het wel eens geprobeerd heeft. Misschien komen ze dan nog makkelijker door en misschien ook niet. Dit omdat ze zich tussen het hier en daar bevinden.

In ieder geval wil ik de webeigenaar van Mivak bedanken voor zijn hulp hierbij.

Groetjes bianca

Met dank aan Michel : Mivak The Other Site

 

#Luister hier naar mijn eerste demo : Antwoord - Twee vrouwen stemmen, zeer duidelijk

      Muziek die hierbij gebruikt was was de achtergrond muziek van spiritlijn ave maria.

#Bij deze techniek was gebruik van radio ruis : vraag:Iets wilt zeggen

 

 

11-01-2003 -- Bandstemmen

 

Graag wil ik iets kwijt over het fenomeen Bandstemmen.

Een prachtig iets en een prachtige ervaring om op te mogen doen.

Mijn eerste ervaring is een paar jaar geleden, bij zo een paranormale beurs.

 

Ik moet je zeggen dat ik er kippenvel van kreeg, de meneer die het samen met zijn vrouw deed, legde eerst alles uit van hoe alles precies in zijn werking ging, qua materialen die hij ervoor gebruikte, ook zijn ervaringen en je zag gewoon dat hij er echt van genoot. Kan me er wel iets bij voorstellen.

 

Een kleine maand geleden hadden we als toplink Paranormale Stemmen van Leon Stam, waar je bandopnames kan beluisteren. Het stukje van "Wij doden hebben je nodig", gaf mij een enorme emotie vol met tranen en een heimwee naar huis. Niet dat ik het hier niet naar mijn zin hebt hoor, maar het is toch de plek waar ik vandaan komt , ik noem het ook "Mijn Thuisfront", daar waar ik vandaan komt.

 

Afijn, een volgende keer dat deze mensen er weer waren, mocht ik een vraag stellen.

Ik was toen nogal wat bezig met mijn Oma, en vroeg me af hoe het met haar ging.

Als antwoord kreeg ik "ze is net opgestaan en ze heeft gerust" zo in die trant.

Alles was goed, en nog regelmatig voel ik haar dichtbij, net zoals ik mijn opa de laatste tijd na een stille periode, in mijn gedachte komt opdraven. :)

 

Ik moet je zeggen dat ik de laatste tijd wel erg bewust wordt van waar ik vandaan kom, en dat ik niet zonder reden hier bent, net zoals ieder mens, dier,plant enz is.

"We zijn alle bijzonder in onze vorm, en vormen zo een deel van een geheel"

 

Gisteren toen ik dichtbij met mijn gedachten bij de geboorte kwam van het intreden in mijn lichaam, werd ik toch wel enig overspoeld met een misselijkheid, ik durfde zelf even niet verder te denken en ik werd toen dus ook misselijk, want ergens in mij weet ik namelijk hoe dat precies is gegaan. Maar kan deze nog niet openen, en wie weet tijdens een grondige meditatie dat het me wel kan lukken, of als de tijd daar is aangebroken ( dank je lichtje hih) dat het me dan wel lukt om die herinnering naar boven te krijgen. Zal dus een flinke meditatie zijn, want toen ik dat schreef, flikkerde hier een kleine lichtje op, die als een sterretje vonkelt.

 

Maar wat is nu zo uniek om de stemmen te mogen horen van je Vrienden van Gene Zijde, of van overleden familie leden. Nu het is prachtig, intens, liefdevol en warm vol.

 

Zo had ik ook een ervaring met Edwin, deze werd wel eens over genomen door een gids. En tijdens een meditatie avond, toen hij als ik het goed had voor de eerste keer meedeed weer na een periode van een stilte op dit gebied, mocht het toch zover komen dat dit gebeurde.

 

Ik moet je zeggen het is een prachtig iets om te ervaren.

 

Edwin zat in de kring en na de meditatie, vroeg hij aan Rob of zijn meester mocht doorkomen. Rob zei dat dat okÚ was, en opeens vervormde zijn gezicht en sprak hij met een andere klank.

 

Je zag als het ware een andere persoon voor je, echter je ziet het niet, maar de energie die zich bij mij omzette als beeld zag je inweze, dus zijn uitstraling .

 

Ik denk dat ieder eigenlijk iets anders zag, hetgeen wat voor hem bedoelt was.

 

Echter het gemis aan en naar het Thuisfront was bij mij heel erg, ik werd ook een beetje kwaad.

Ik had zoiets van "nu moet je hier niet mee spotten, dit is geen geintje, O wee als je ons in de maling neemt".

Het was voor mij de eerste keer en tevens tot nu toe de laatste keer dat ik dit mee maakte, en vond zeer zeker dat je hier geen geintje van moest maken, tevens kon ik Edwin toen nog niet.

 

Echter was het geen grap, en ik begon te huilen en ik zei: "Ik wil naar huis toe". Mijn buurvrouw zei: "nee je blijft hier hoor, je gaat niet naar huis", waarop ik zei en wees : "Nee, naar huis toe", "Daar boven dus", wees ik met mijn handen.

 

De goede man ging iedereen persoonlijk af, met voor ieder een eigen specifieke boodschap en ook dus bij mij.

De aanraking liet mij huilen, ik werd overspoeld door liefde, warmte, onbeschrijfbaar.

 

Hij vertelde me dat ik niet zo snel moest gaan, dat ik alle tijd heb ( je moet weten dat ik in die dagen mezelf wou opbouwen en dat ik dat snel wou vanwege een herkeuring). Daarna zei hij: "Er komt nog meer aan, nog meer mooie dingen". Nu je begrijpt wel hoe ik reageerde.


De goede man gaf mij de indruk als of hij Ja mijn Patertje was. Je moet weten dat ik "boven", een gids als patertje hebt, een hele lieve mans persoon. Nu de verklaring hiervoor is niet enkel dat een pater ook voor verbintenis met het geloof en God staat, maar ik zelf dus ook een hechte band hebt met het en de verbintenis met God, Allbron of te wel het Thuis Front.

 

Ik zeg ook altijd, ik werk samen met mijn Vrienden van Gene Zijde :).

 

Nu het fenomeen bandstemmen, het is een vorm dat je nog closer bij ze voelt, je hebt direct contact met hun.

Voor vele mensen is het een dankbaar feit, dat ze via dit soort mediums contact kunnen hebben met hun overleden. Je kind, zoon, dochter, vader, moeder, man of vrouw terug horen kan soms heel vaak een beslissende rol spelen in een mensen leven.

 

Maar zeker is het geen spelletje, ik denk dat je er toch heel voorzichtig ermee te werk moet gaan.

 

Ik zelf vindt het een van de mooiste ervaringen opzich, direct contact hoorbaar, of zichtbaar, een prachtig fenomeen en fijn dat het zo mag gebeuren.

 

nadat ik dit stukje had geschreven, kwam er bij mij een herinnering naar boven:

 

Ik herinner me opeens dat ik als kind, wel eens naar een bepaalde frequentie wel eens luisterde.

Ik vond het eigenlijk best wel eng, omdat ik toen het gevoel wel eens had, dat men via deze frequentie ( aan het einde van de radiokanaal) contact maakte of stemmen hoorbaar waren.

Ik had ook wel eens een bandje aangezet om die frequentie op te nemen, maar er stond niets op.  ( in iedergeval, niet voor mij hoorbaar, en ik had me er ook niet zo op gespitst) Wel had ik het vermoeden dat als het nacht was, dat de stemmen dan juist helderder door kwamen.

 

Waarom mijn plotselinge interesse eigenlijk nu naar boven komt, is voor mij een ontdekking.

Het is geen spelletje, en toch de nieuwsgierigheid ontwaakt mij .

 

 

-------

 

 

 

13-01-2003 --- Branton de Geus

 

 

Sinds het begin dat ik de site van Leon Stam ontdekte, en afgelopen keer langs was geweest op zijn site, kwam ik tegen een opname van Branton. Deze man die vol liefde zit deed mij een hoop goed.

Ik Vroeg aan Leon of hij toevallig meer info over hem had en kreeg een mooi stukje video toegestuurd.

 

Een goede vriend van mij,  Dick, de man van Bep.  informeerde ik over Branton, dit omdat hij ook in Den Haag woonde, en zei hem dat hij aan hem waarschijnlijk , als hij nog zou leven, wel iets aan hem zou kunnen hebben.

 

We hebben toen gekeken of hij nog in Den Haag woonde, en al hoewel we niet zeker wisten of hij nog zou leven, vonden we toch zijn huisadres en telefoon nummer.

Bep belde hem op, maar helaas lag hij ernstig ziek op bed. Hij is nu inmiddels al 91 jaar oud.

Ik wil hem in iedergeval heel erg bedanken voor wat hij voor een hoop mensen heeft kunnen betekenen, en wens hem ook veel kracht en liefde toe.

 

Ik mocht van Leon, de video opname doorgeven, hij zei me "Hoe meer mensen hiervan weten, des te beter".

 

Tevens kreeg ik van Leon nog een mooi link.

Leon werkt regelmatig met Jean De Meulder samen, en onder aan, kun je zijn website vinden die nog maar net op internet te vinden is, en een prachtige site opzich mag wezen.

 

Branton De Geus is in 2005 helaas overleden.

Wij wensen hem veel liefde en vrede toe.

 

Namaste , bianca

 

 

 Met dank aan Leon Stam : Paranormale Stemmen

------

 

 

Namaste

 

Bianca ( Aurora*b)

 

 

zie fragment van Branton De Geus 1 dank aan Leon Stam

Branton de Geus 2  dank aan Jean de Meulder

 

 

 

 

Links:

 

Paranormale Stemmen : van Leon Stam extra dank voor  opn. Branton de Geus

Paranormale Stemmen :  van Jean De Meulder extra dank voor opn. Branton de Geus

Mivak : van Michel met extra dank voor zijn begeleiding

Nederlandse Spirituele : Groep van Bandstemmen

Paranormaalbandstemmen

EVP_ Bandstemmen

 

 

 

 

Opnamens en andere files mogen niet worden gekopieerd !